Θυγατρικές – Συγγενικές εταιρείες

Το 2017 εξαγοράστηκε το ηλεκτρονικό κατάστημα www.greekbooks.gr, που ξεκίνησε τη δραστηριότητά του τον Ιούνιο του 1999. Το greekbooks.gr έγινε το πρώτο οργανωμένο και λειτουργικό ελληνικό e-shop για online αγορές βιβλίων και γρήγορα απέκτησε την προτίμηση και την εμπιστοσύνη του βιβλιόφιλου κοινού στην Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και των ομογενών σε περισσότερες από 80 χώρες σε όλες τις Ηπείρους.

Το www.greekbooks.gr  εκτός από το ηλεκτρονικό κατάστημα, διαθέτει και 7 κεντρικά καταστήματα σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Βόλο.

Τον Ιανουάριο του 2020 ιδρύθηκε η εταιρία ΣΜΥΡΝΙΩΤΑΚΗΣ – ΩΚΕΡΕΜΙΣ, η οποία διαχειρίζεται 5 εκδοτικά brand names (ΩΚΕΑΝΙΔΑ, ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΜΥΡΝΙΩΤΑΚΗ, ΙΣΟΡΡΟΠΟΝ, ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ). Για όλα τα εκδοτικά σήματα υπάρχει μια εξειδικευμένη ομάδα συνεργατών επιστημόνων και δημιουργών που επιλέγει έργα και συγγραφείς, επιμελείται τις εκδόσεις, τις εικονογραφήσεις, την παραγωγή και διανέμει τα βιβλία τους.

Τον Δεκέμβριο του 2020, ιδρύθηκε η S-MEDIA EΠΕ, η οποία λειτουργεί και εκμεταλλεύεται την ιστοσελίδα Faysbook.gr, με 2 εκατ. μοναδικούς χρήστες και 10 εκατ. προβολές ανά μήνα, και φέρει την προσωπική σφραγίδα της Φαίης Σκορδά. Μαζί με τα διαρκώς αναπτυσσόμενα social media, που καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις των χρηστών, με πάνω από 300.000 followers σε Instagram & Facebook, ισχυρή παρουσία σε Twitter & YouTube, δημιουργούν ένα ολοκληρωμένο και άκρως αποτελεσματικό ψηφιακό όχημα που αποκτά νέα δυναμική στην αγορά.

Από τον Ιανουάριο του 2021, θυγατρική της ΝΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ A.E. είναι η εκδοτική εταιρεία ALPHA EDITIONS AE, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των περιοδικών εκδόσεων και των ψηφιακών μέσων, εκδίδοντας τα περιοδικά «ELLE», «HELLO», «7 ΜΕΡΕΣ TV» και «4 ΤΡΟΧΟΙ», ενώ λειτουργεί και τις ιστοσελίδες www.hello.gr, www.elle.gr , www.4troxoi.gr, www.4moms.gr κ.ά., μαζί με τα αντίστοιχα social media. Η ALPHA EDITIONS AE, προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις των ερχομένων ετών, τόσο στον χώρων των εντύπων περιοδικών, όσο και στον χώρο των ψηφιακών μέσων.